Este al tău | Laborator de idei Doar Mâine #2

În data de 28 iunie, am sărbătorit Ziua Parcului Natural Lunca Mureșului cu R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A și alături de invitații lor tinerii din Parcul Național Retezat National Park, veniți în Tabăra Junior Ranger, copiii de la Enjoy The Ride.


La Centrul De Vizitare Ceala au fost organizate ateliere dedicate reciclării deșeurilor, desene cu tematică ecologică, activități sportive, tiroaliană și altele, toate foarte apreciate.


Seria de ateliere Laborator de idei Doar Mâine ediția a 2-a s-a numit „Este al tău?”, au fost abordate teme, discuții și dezbateri despre plastic și microplastic, PET-uri abandonate în natură, obiceiuri și comportamente în natură și povești din viitor. În cadrul activităților au fost create atât benzi desenate, etichete ghidușe pentru gunoaie și PET-uri, cât și animații stop motion.


Titlul atelierelor a fost inspirat de lucrarea new media „It is yours / Este al tău” realizată de Cristina Palco și Raul Clanda (studenți la Facultatea de Design, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad) în cadrul atelierului DARV: artă AR în spațiul public găzduit de Post-Educația în luna mai. Lucrarea vorbește atât despre consecințele utilizării excesive a plasticului asupra naturii și planetei noastre, despre comportamentul uman și tendința de a abandona plasticul în natură, cât și despre nevoia de a recicla și scădea producția de plastic pentru a evita transformarea Pământului într-o planetă de microplastic.

Mulțumim tuturor pentru implicare și participare și mai ales echipei Parcului Natural Lunca Mureșului pentru invitație!

Mulțumim voluntarilor noștri dedicați : Diana, Maia, Nono, David, Alexe, Denis!