Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Design Fiction, ficțiune de design și adevărurile viitorului | Let’s go! #5

16 noiembrie, 2023 @ 10:00 17 noiembrie, 2023 @ 15:00

Laborator Speculativ DM

Str. Gh. Lazăr 11
Arad,România
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Atelierul se adresează elevilor și încorporează tehnici de arhivare și montare a cercetării/ informațiilor. Ideea este de a deconstrui colectiv subiectul adevărurilor viitorului în epoca modernă prin design ficțiune. Atelierul este moderat de Katharina Ammann.

Obiectivul atelierului este de a iniția un panel/ grup de discuții pentru analiza sistemului din spatele relației oamenilor cu tehnologia. Activitățile principale vor fi de cartografiere la nivel de grup a acestui sistem, precum și de cercetare. Brainstormingul rapid și conexiunile punct cu punct vor oferi participanților o perspectivă coerentă asupra modului în care se abordează un subiect-umbrelă.

Activitățile practice vor fi în suita Adobe, colaj de hârtie, desen manual etc. Rezultatul atelierului va fi o publicație de Design Fiction, ficțiune de design și adevărurile viitorului.

Katharina Ammann este o tânără designer româno-germană, originară din Arad, care se află în prezent în al doilea an al programului de licență la Academia de Design din Eindhoven. Principalul ei interes în cadrul practicii ei este să creeze o punte între elementele tangibile ale designului, împreună cu analiza structurilor sociale, în special în jurul climatului geopolitic actual. Ea se concentrează pe metodologii care permit designului să acționeze ca instrumente de cercetare active și interactive. Aceasta înseamnă că în practica ei există o fascinație principală care se învârte în jurul utilizării tehnologiei ca instrument de comunicare pentru discursul politic și etic. Unul dintre elementele principale în munca ei este un interes centrat în analiza sistemelor. Ea consideră că lumea, în curs, de dezvoltare a designului este un loc de joacă care ar trebui să constea în colaborări multidisciplinare care îmbrățișează o viziune deconstructivă asupra lumii din jurul nostru, ajutându-ne să dezvoltăm o lentilă critică și multistratificată pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine cine suntem, cum funcționează mediile noastre și unde ne duce viitorul.