Acest atelier de mediere culturală și activități pedagogice în muzeu este dedicat cadrelor didactice din Arad și este moderat de Delia Popa.
Înscrieri până pe 19.10 la https://forms.gle/cYfe1CqaJfPw8FYM7
Atelierul își propune familiarizarea personalelor implicate în învățământul arădean cu metode moderne și interactive pentru descoperirea patrimoniului local, precum și cu lucrările expuse în Muzeul de Artă Arad. Obiectivul principal este corelarea acestora la viața și lumea actuală cu o viziune asupra unor posibile strategii educaționale alternative.
Delia Popa este artistă vizuală și lucrează cu medii precum pictură, video, instalație, performance și proiecte participative. Tema sa actuală de
cercetare este reprezentarea peisajului și a topografiei locale în relație cu conștientizarea ecologică, cu gentrificarea și cu schimbările climatice. Activează și ca pedagogă de artă și mediatoare culturală și contribuie la dezvoltarea abilităților de viață și a culturii vizuale în rândul copiilor și tinerilor. Începând cu anul 2013 a co-fondat și condus ArtCrowd-Artiști în educație, o asociație de educație prin artă. Din 2022 Delia este coordonatoare a secției Educație, Comunicare, Proiecte Culturale a Muzeului Național de Artă al României.
Delia Popa is a visual artist and works with mediums such as painting, video, installation, performance and participatory projects. Her current research focuses on the representation of landscape and local topography in relation to ecological awareness, gentrification and climate change. She also works as an art pedagogue and cultural mediator and contributes to the development of life skills and visual culture among children and young people. Since 2013, she has led ArtCrowd-Artists in education, an art education association. Since 2022, Delia is coordinator of the Education, Communication, Cultural Projects Department of the National Museum of Art of Romania.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Proiectul este co-finanțat de Complexul Muzeal Arad.