Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Interact with Kimaera #4

2 octombrie, 2023 @ 10:00 3 octombrie, 2023 @ 12:00

Muzeul de Artă – Complexul Muzeal Arad

str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4
Arad,Arad310022

Atelierul de mediere culturală Interact with Kimaera #4 are ca scop principal
familiarizarea publicului tânăr, în special a elevilor și studenților, cu lucrările de artă new media din expoziția Kimaera printr-o serie de activități interactive bazate pe comunicare și observații libere.

Pe parcursul atelierelor ne propunem să stimulăm creativitatea și gândirea critică a vizitatorilor astfel încât, în cele din urmă, să-i transformăm în participanți culturali activi. Obiectivele activităților sunt crearea unei experiențe expoziționale noi și a unui mediu propice schimbului de idei, facilitarea unor modalități de exprimare și înțelegere critică a practicilor artistice contemporane prin intermediul medierii culturale.

În cadrul atelierelor participanții vor învăța ce este arta new media și ce fac artiștii new media pe baza observării lucrărilor din expoziție și a contextualizării lor prin dialog și strategii bazate pe gândire vizuală. Atelierele au în componența lor un element important prin care sensul lucrărilor este negociat împreună cu participanții, pornind de la statement-ul artistic. Moderatorii atelierului sun Cătălin Alb și Eduard Enache.