Pedagogii ale crizei #4 – Time’s Up!

imagine substitut pentru eveniment fara afis

28 septembrie @ 08:00 30 septembrie @ 17:00

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad

Strada Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4
Arad,Arad310022
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

„Exerciții de viitorizare” (Futuring Exercises) este un atelier dezvoltat de grupul Time’s Up, un colectiv experimentat de artiști, educatori și curatori din Linz (Austria).

Să te gândești singur la viitor este rareori plăcut. Asta îi face adesea pe oameni să se teamă de viitor în loc să-l privească cu nerăbdare. În combinație cu alte lucruri, această atitudine se schimbă adesea, se inversează, iar frica devine dorință, curaj. Mai ales dacă ne permitem să adaptăm metodele și instrumentele studiului viitorului în așa fel încât acestea să ne conducă în mod ludic la variante și posibilități detaliate ale viitorului.

Aceste metode ne ajută să formulăm cu precizie asumpții cu privire la diverse variante posibile ale viitorului, să ne explicăm în detaliu ce credem despre ele și să discutăm amănunțit implicațiile, însă fără a susține cu vehemență vreuna dintre diferite posibilități. Acesta este centrul conceptual îm jurul căruia se vor construi activitățile din cadrul atelierului propus și realizat de artiștii de la Time’s Up.