Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Laborator de idei „Doar mâine” #2

28 iunie, 2023 @ 10:00 13:00

Centrul de Vizitare Ceala Arad

Pădurea Ceala
Arad,Arad
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Atelierele sunt realizate în realizate în colaborare cu R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A.
Tema acestei ediții este „Este al tău?” despre plastic și microplastic, PET-uri abandonate în natură, obiceiuri și comportamente în natură și povești din viitor. Vom creea benzi desenate, etichete ghidușe pentru gunoaie și PET-uri și animații stop motion. Atelierele sunt organizate cu ajutorul voluntarilor asociației un grup de 10 adolescenți entuziaști din Arad.
Atelierele vor avea loc în cadrul Taberei Junior Rangers Parcul Natural Lunca Mureșului, în data de 28 (în cazul în care va fi furtună/ploaie se amână pe 29 iunie), începând cu ora 10.00.

Titlul atelierelor este inspirat de lucrarea new media It is yours / Este al tău realizată de Cristina Palco și Raul Clanda (studenți la Facultatea de Design, Universitatea Aurel Vlaicu Arad) în cadrul Atelier DARV: artă AR în spațiul public / Atelier practic Pedagogii ale crizei. Lucrarea are două ipostaze una fizică sub forma unei instalții de PET-ul cu eticheta It is yours iar alta digitală de artă AR reprezentând o planetă de microplastic. Conceptul lucrării vorbește despre consecințele utilizării excesive a plasticului asupra naturii și planetei noastre, despre comportamentul uman de a abandona plasticul în natură și nevoia de a recicla și scădea producția de plastic pentru a evita să devenim o plantă de microplastic.