Pedagogii ale crizei #2 – BIO-ART

imagine substitut pentru eveniment fara afis

4 aprilie @ 08:00 5 aprilie @ 17:00

Muzeul de Științele Naturii – Complexul Muzeal Arad

Piața George Enescu, nr. 1
Arad,Arad310131
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Evenimentul se adresează elevilor Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad. Atelierul va fi moderat de Floriama Cândea și se va axa pe colaborarea inter-specii ca pretext si context pentru a genera scenarii speculative pentru un viitor sustenabil.

Dacă acordăm atenție evenimentelor ce se petrec în ziele noastre, observăm că biotehnologiile, Internet of Things, AI, robotica, Machine Vision sunt doar câteva dintre tehnologiile mai noi prezente și accesibile în realitatea cotidiană și care restructurează deja felul în care trăim.

Acest atelier propune metode creative de a explora implicațiile și consecințele noilor tehnologii asupra vieților noastre. Folosind ficțiunea ca punct de plecare, pe parcursul activităților vom crea scenarii speculative despre dezvoltarea viitoare a tehnologiilor și a raportului dintre acestea și mediul natural.

Totodată, atelierul va fi un cadru de discuții despre post-Antropocene, granițele dintre specii, precum și despre rolul artei și al designului într-o lume posibilă în care ierarhiile dintre specii dispar, încurajând reimaginarea categoriilor care constituie „realitatea”.