Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Interact with Kimaera #3

24 aprilie, 2023 @ 10:00 25 aprilie, 2023 @ 10:00

Kinema Ikon – Complexul Muzeal Arad

Piața George Enescu, nr. 1
Arad,Arad310131

Atelierele de mediere culturală Interact with kimaera #3 & #4 vor avea ca scop principal familiarizarea publicului tânăr, în special a elevilor și studenților, cu lucrările de artă new media din expoziția kimaera printr-o serie de activități interactive bazate pe comunicare și observații libere. 

Prin ateliere ne propunem să stimulăm creativitatea și gândirea critică a vizitatorilor pentru ca în cele din urmă să-i transformăm în participanți culturali activi. Obiectivele activităților sunt, printre altele, oferirea unei noi experiențe expoziționale și crearea unui mediu potrivit pentru schimbul de idei și pentru facilitarea unor modalități de exprimare și înțelegere critică a practicilor artistice contemporane prin intermediul medierii culturale.

În cadrul atelierelor participanții vor învăța despre arta new media și despre ce fac artiștii new media pornind de la observarea lucrărilor din expoziție și contextualizarea lor prin dialog și strategii bazate pe gândire vizuală. Atelierele au în componența lor un element important prin care sensul lucrărilor este negociat împreună cu participanții, pornind de la statement-ul artistic. 

Atelierul de mediere culturală Interact with Kimaera #3 este coordonat de Cătălin Alb și Eduard Enache. 


Cătălin Alb este student în an terminal la Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul UNArte București. Este interesat de arte vizuale, educație prin artă, mediere și management cultural, fiind originar din Arad, dar în prezent trăiește și lucrează în București. La momentul actual activează în proiecte independente din sectorul cultural și redactează o teză de licență care are ca subiect grupul artistic kinema ikon din Arad. 
Eduard Enache este fotograf și stilist, a creat campanii de imagine și rebranding pentru artiști din muzica pop și strategii de comunicare pentru peste 30 de branduri românești și internaționale. A fost consultant pentru aparițiile publice ale unor actori de top, pentru costumele unor spectacole de teatru și ale unor filme și a fost creative director pentru spoturi publicitare din zona fashion, beauty, sport și travel. În prezent, studiază Istoria și Teoria Artei la UNArte București și este creative director în cadrul urban.ro.